Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

 

 

СВЕЧЕН ПРИЕМ ВО ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

 

 

Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Американско канадски г. Методи присуствуваше на свечен прием во Обединетите Нации по повод изборот на македонскиот дипломат Срѓан Керим за 62 претседавач со Генералното Собрание на Обединетите Нации. На приемот, Неговото Високопреосвештенство имаше средби и разговори со министерот за надворешни работи на Р. Македонија г-дин Антонио Милошевски, амбасадорот на Р. Македонија во Вашингтон г-дин Зоран Јолевски и голем број на македонски бизнисмени, луѓе од културата и лобисти за Р. Македонија.
 

Митрополитот г. Методи имаше средба и со г-дин Метју Нимиц при што го запозна и информира за присуството и активностите на Македонската Православна Црква на Северно-американскиот континент.

 

 

back.gif (1338 bytes)

Makedonska Pravoslavna Crkva