Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

 

 

Едиција Библиски настани - стрип број 2    
21.02.2008.
 
Sample Image
 
Излезе од печат вториот број од илустрираната едиција Библиски Настани
во кој е обработен расказот за Јосиф.
 
Расказот за Јосиф е вистински приказ за силната и непоколеблива
вера и надеж во Бога, во Кого, и покрај тоа што бил продаден од своите браќа,
паднал во ропство кај незнабожци, бил искушувамн во домот на Петефри,
па бил наклеветен и фрлен во затвор,
никогаш не престанал да верува и да се надева,
а Бог секогаш му помагал да се избави од страдањата и да победи. 
 
 
Sample Image
 
Sample Image
 
Како што веќе информиравме, едицијата Библиски Настани содржи 14 изданија, кои ќе се печатат во тираж од 10.000 броја, а ќе излегуваат од печат во определен временски интервал. 

 

back.gif (1338 bytes)

Makedonska Pravoslavna Crkva