Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

Рим (26.05.2006)

На денот на светите Кирил и Методиј, Митрополитот Дебарско-кичевски и Плаошки г. Тимотеј во присуство на официјална македонска делегација од високи државни претставници отслужи Молебен на гробот на Свети Кирил, во црквата на Свети Климент папа Римски во Рим.

Делегацијата којашто во рамките на традиционалната манифестација Македонија во чест на Свети Кирил се поклони на гробот на рамноапостолниот сесловенски просветител ја предводеше претседателот на Република Македонија, г-динот Бранко Црвенковски.

 

 

      

 

 

back.gif (1338 bytes)

Makedonska Pravoslavna Crkva