Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

Крштевка на Матка (08.09.2005)

Повеќе од 400 луѓе од цела Македонија примија Свето Крштение на традиционалното крштевање, кое во саботата на 3 септември 2005 година седми пат се одржа во водите на реката Треска, кај Матка. На Божествената Литургија којашто започна во 7 часот наутро во манастирот на Пресвета Богородица на Матка, Света Tајна Крштение изврши Брегалничкиот Митрополит г. Агатангел. По завршувањето на Крштението и Миропомазанието, Митрополитот г. Агатангел продолжи со Светата Литургија на која новите верници се причестија со Светите Тело и Крв Христови.

 

              

 

 

                           

back.gif (1338 bytes)

Makedonska Pravoslavna Crkva