Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

 

 

На Илинден 2007,Crown Point

 
 

 

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
СВЕТИ ПЕТАР И ПАВЛЕ
CROWN POINT, INDIANA USA

 


 

Големиот македонски празник Илинден, во Crown Point - Indiana, свечено се  отпразнува. По празничната Света Литургија во присуство на голем број православни македонци, од Crown Poin Indiana, се изврши помен за сите оние кои ги дадоа своите животи во сите 3 Илиндена (1944,1903 и 1991, ) за нашата татковина Македонија.


 


Воедно се спомнаа и сите оние кои се вградија во темелите на изградбите на Македонските Православни Цркви ширум целиот свет. Преку своите упорни жртвувања придонесоа во зацврстување на нашата македонска нација и во издигнување на авторитетот на Светиклиментовата наша Македонска Православна Црква.

 

 На Илинден 2007,
Известува:
Протојереј Митко Попоски

 

back.gif (1338 bytes)

Makedonska Pravoslavna Crkva