Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

Хиротонија за Епископ (13.07.2006)

Новиот Епископ Иларион Баргалски денеска беше хиротонисан во соборниот храм на свети Никола во Штип. Со ракополагањето владиката Иларион стана 11 епископ во Светиот Синод на Македонската Православна Црква.

 

           

 

 

back.gif (1338 bytes)

Vesti