Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

Евиденција на едно духовно злосторство или разобличување на една пастирска негрижа (22.02.2006)

41 седмицa и 38 години, пред очите и совеста на цела православна екумена, некои српски Епископи под закрила на Српската Православна Црква, од само ним познати причини, се обидуваат да го држат во своевиден духовен затвор и изолација од видлива евхаристиска заедница целиот православен народ во Република Македонија и неговата дијаспора, духовни чеда на Македонската Православна Црква.

Им благодариме на нивните слуги во Р. Македонија коишто иницирани од своето (само) виртуелно постоење во македонската јавност преку нивната медиумска ажурност, со оглед дека синовите на овој свет во својот род се подосетливи од синовите на светлината (Лука 16, 8), нѐ потсетуваат да ја објавиме евиденцијата на овој повеќедецениски духовен геноцид.

 Господ да ги благослови сите нив!

 

 

 

  

back.gif (1338 bytes)

Makedonska Pravoslavna Crkva