Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

Букварот на македонски јазик ќе биде промовиран и во Солун

10.11.2006

Партијата на Македонците во Грција Виножито и Европското биро за помалку употребувани јазици ќе го промовираат букварот на македонски јазик во Солун.

Абецедарот ќе го отвори претставник на Европското биро, а ќе биде официјално промовиран во понеделник.

На церемонијата ќе присуствуваат писатели, новинари и претставници на граѓански организации кои го поддржуваат воведувањето на македонскиот јазик во образовниот систем во Грција.

Атинската промоција на букварот беше на 7 ноември во Здружението на атинските писатели, лоцирано во близина на грчкиот Парламент.

 

back.gif (1338 bytes)

Vesti