Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

 

 

Г.Г. СТЕФАН ВО РОМАНИЈА

 

Поглаварот на МПЦ, г.г. Стефан викендов отпатувал на приватно поклоничко патување во Романија. Поглаварот на МПЦ можеби, покрај поклоничкото патување, можеби ќе се сретне и со некој од официјалните претставници на Романската православна црква. "Тоа е приватно патување на поглаварот, а секоја друга информација е само нагодување.  


Можноста г.г. Стефан, посетата да ја искористи за да се сретне со свои преставници на Романската Православна Црква, сепак, е можна, ако се знае дека Романската црква е една од најголемите поддржувачи на меѓународното признавање на МПЦ. Неодамна владиката Петар најави дека на МПЦ и е потребен лобирач во православниот свет, кој ќе помогне за промоција на канонската вистината за МПЦ, како единствена автокефална црква во Македонија. Покрај Романската црква, која неофицијално е "за" признавање на МПЦ, како можни лобирачи во православниот свет се посочуваат и Бугарската и Албанската православна црква. од каде има целосна подршка.
 

 

back.gif (1338 bytes)

Makedonska Pravoslavna Crkva