Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

mpc%20vo%20poz.jpg (12847 bytes)

Grb_na_List.jpg (32587 bytes)

 

Двајца од викарните Епископи на МПЦ назначени за администратори во дијаспората (06.04.2006)

 

 

Денес, на својата седница Светиот Архиерејски Синод на Македонската Православна Црква донесе одлука со која викарниот Епископ Велички г. Методиј го назначи за администратор на Американско-канадската Епархија, а викарниот Епископ Полјански г. Пимен за администратор на Европската Епархија.  

 

 

На многу години, свети Владици!

 

back.gif (1338 bytes)

Makedonska Pravoslavna Crkva